top of page

Dorn-therapie en Breuss-massage

Dorn-therapie bij bekkenscheefstand en rug- en gewrichtsproblemen

Op een zachte, gevoelvolle, maar ook krachtige manier worden de verschoven wervels en gewrichten weer in hun ideale positie geplaatst. Zo wordt ook een bekkenscheefstand opgelost.

Eenvoudige zelfhulpoefeningen zorgen voor een langdurig succes.

 

Dieter Dorn, de uitvinder van de Dorn-therapie heeft in zijn leven vele duizenden mensen behandeld met groot succes. Iedereen heeft wel eens rugklachten en situaties meegemaakt die het statisch-dynamisch evenwicht in de wervelkolom heeft verstoord, gewrichten verschoven, verdraaid of gekanteld. De gevolgen zijn pijn en/of bewegingsbeperkingen.

Soms kan het lichaam dit zelf corrigeren, maar soms lukt dit ook niet, dan is hulp noodzakelijk.

Brengen we dit weer op orde dan voelen we ons meer in evenwicht en beter in ons vel.

 

Een Dorn-therapeut kijkt naar de mens in zijn totaliteit en niet alleen naar de beperkingen van het lichaam, maar ook naar de emotionele en mentale aspecten. Alles staat in verbinding met elkaar.

Daarom sluit deze methode ook zo mooi aan bij de sensitherapie en ben ik er heel enthousiast over!

 

Het wezenlijke van de Dorn-therapie is de beweging.

De patiënt beweegt met arm, been of hoofd. Daardoor is de behandeling minder pijnlijk en maakt het tot een zachte therapie.

Meestal zijn er niet meer dan 3 tot 5 behandelingen nodig.

 

Breuss-massage

 

De Breuss-massage is een zachte, gevoelvolle behandeling van de wervelkolom, ontworpen door Rudolph Breuss, een masseur/natuurgeneeskundige.

Dorn en Breuss ontmoetten elkaar en zagen dat hun therapieën een mooie aanvulling op elkaar waren. De Breussmassage ontspant de wervelkolom en is op zich een zelfstandige therapie maar is vooral ook erg fijn na een Dornbehandeling.

 

 

 

Ik heb de opleiding Dorn-therapie en Breuss-massage gevolgd bij Idelette Eijgelaar van het Dorn-Instituut in Ommen.

 

De tekst hierboven komt uit het lesboek Dorn-therapie en Breuss-massage van het Dorn-Instituut in Ommen. Met dank aan Idelette Eijgelaar!

 

bottom of page